Thursday, March 31

Η Ζωή θα τα φτιάξει μ’ άλλον ή πως η τεχνολογία βγάζει το μαλάκα που κρύβεις μέσα σου

Geo logs on- 23:12

Nick: Έλα ρε που χάθηκες;
Geo: …
Tom: Καλά ρε, δεν μας μιλάς κιόλας?
Jenna: Γιώργο!!! Πού είσαι μωρό μου! Έχω να σε δω online από τη Δευτέρα. Έπαθες κάτι;
Geo: Παίδες...ήρθα να αποχαιρετίσω. Κομμένο το chat. Λέω να αρχίσω να ζω. Να ζω κανονικά. Καλή τύχη και χάρηκα για τη γνωριμία.

Geo logs off- 23:14

Αυτό το chat log δεν είναι πραγματικό, όμως θα μπορούσε όμως κάλλιστα να είναι. Όπως πραγματικότητα δεν είναι και ο κόσμος που υφαίνει γύρω μας ο παγκόσμιος ιστός, και με τίποτα δεν μπορεί να γίνει.
Πολλοί έχουν σε κάποια φάση κολλήσει το «μικρόβιο» της virtual επικοινωνίας. Χρησιμοποιώντας ένα PC και με τον «συνομιλητή» μας σε απόσταση ασφαλείας, νικάμε τις ανασφάλειες και τις αναστολές μας ευκολότερα. Μόνο που η νίκη είναι κάθε φορά επίπλαστη και προσωρινή.
Ανασφάλειες και αναστολές, που ο καθένας, λίγο ή πολύ, κουβαλάει μέσα του από τα εφηβικά, ή και παιδικά του κιόλας χρόνια. Σε άλλους με το πέρασμα του χρόνου και ανάλογα με τα βιώματα και τις εμπειρίες του υποχωρούν και απαλύνονται, σε άλλους μεγεθύνονται και παίρνουν, ενίοτε, το πάνω χέρι. Είναι τα τέρατα που δεν κρύβονται μέσα στην ντουλάπα μας και κάτω από το κρεβάτι μας, αλλά μέσα μας. Εκεί που είναι πολύ δύσκολο να κοιτάξει κανείς.
Αλήθεια, πως μπορεί να γνωρίσει κανείς πραγματικά κάποιον, όταν δεν γίνεται να δει το βλέμμα του, να ανιχνεύσει τις κινήσεις του σώματός του, να ακούσει τη χροιά της φωνής του;
Για κάθε άνθρωπο που μπορεί να διηγηθεί το πώς μέσω των chat rooms γνώρισε τον ιδανικό φίλο ή σύντροφο, υπάρχουν πλείστοι άλλοι που απλώς αναλώνονται στην αναζήτηση. Και μένουν το ίδιο μόνοι, ακόμα και μετά από χιλιάδες χιλιάδων απεγνωσμένα σφυροκοπήματα του πληκτρολογίου. Αυτό δεν θα ήταν κακό, αν ο χρόνος, και στις πιο σοβαρές περιπτώσεις τα χρόνια, δεν περνούσαν και μας περίμεναν να «ξαναμπούμε» στη ζωή.
Σίγουρα, οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν γίνει δύσκολες. Και το chat είναι μια κάποια λύση, τη στιγμή που θες να επικοινωνήσεις με κάποιον, χωρίς να μπεις στη διαδικασία της face to face επαφής.
Όπως σίγουρο είναι ότι το Ιnternet, τα PCs, τα games και όλα τα τεχνολογικά κλαπατσίμπανα της digital era, υπάρχουν για να μας υπηρετούν, να μας διευκολύνουν, να μας διασκεδάζουν.
Όταν φτάνουν σε σημείο να μας «παραμυθιάζουν» και ακόμα χειρότερα, να μας σκλαβώνουν, τότε το Game Over στην οθόνη της κοινωνικής μας υπόστασης έρχεται σύντομα.
Ξεκολλήστε όσοι κολλήσατε μπροστά στις οθόνες, πάνω από τα πληκτρολόγια, πίσω από το σκόπευτρο της καινούριας σας super high tech ψηφιακής βιντεοκάμερας.
Η Ζωή είναι εκεί έξω και είναι ωραία. Και αν δεν την κυνηγήσεις, τότε θα τα...φτιάξει μ’ άλλον.

« Κεντρική Σελίδα | MSG » | MSG » | Τάνταλος » | Σήμερα ακούμε: » | Top reasons to dump her fast » | Spam » | MSG » | Διόρθωση » | Διάλογος » | Abelofilosofies »